Krajská liga mužů:
29. září 2024
Klub
Petr Lukášek

Start nového ročníku KLM je zde!!!

Sezona 2024-25 dnes zvedá oponu. Letošní ročník oproti poslednímu doznal opět změn a tak se pojďme seznámit, jak se bude letos bojovat o krajský titul.

Zásadní změnou je skutečnost, že základní část se odehraje odděleně v jednotlivých krajích, společná bude až nadstavba. Obsazení HK kraje mělo mít původně 9 celků, tzn. v každém kole pro jeden klub pauze. Jenže krátce před startem odstoupil tým Opočna, STK se ovšem hlasováním rozhodla pro nepřelosování soutěže, takže i volno se bude vždy týkat i příslušného soupeře tohoto klubu. Jak se tedy bude hrát?

ZÁKLADNÍ ČÁST

V této části mužstva spolu hrají vždy doma a venku, na týmy tak čeká 14 zápasů. Do další - nadstavbové - části postupují týmy na 1.-4. místě z obou krajů a vytvoří skupinu A, zbylá družstva pak vytvoří skupinu B.

NADSTAVBOVÁ ČÁST

Také zde se bude hrát systémem každý s každým doma a venku - ve skupině A tak mužstva odehrají porci 14 utkání, ve skupině B pak 12 zápasů. V obou těchto skupinách se začíná od nuly, mužstva si tak žádné body do těchto skupin nepřenáší. Play-off se bude tentokrát týkat všech týmů.

PLAY-OFF

Pořadí v nadstavbové části určí nasazení týmů do play-off, vytvoří se pořadí všech týmů na 1.-16. místě pro osmifinále:
Osmifinále: dvojice 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9 - série se hraje na tři vítězství, vítězové postupují do ČF, poražení v soutěži končí
Čtvrtfinále: hrají postupující z osmifinále, dvojice budou sestaveny dle pořadí v nadstavbové části - série se hraje na tři vítězství, vítězové postupují do SF, poražení končí soutěž
Semifinále: hrají vítězové ze čtvrtfinále, dvojice budou sestaveny dle pořadí v nadstavbové části - série se hraje na tři vítězství, vítězové postupují do FIN, poražení mohou hrát o 3. místo na dva zápasy - doma, venku.
Finále: hrají vítězové semifinále, hraje se na tři vítězství, začíná se na ledě lépe postaveného týmu po nadstavbové části. Vítěz finále získává právo účasti v kvalifikaci o II. ligu.

Do soutěže nastoupí tyto týmy:

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
TJ Spartak Nové Město n. Met.
BK Nová Paka
Stadion Nový Bydžov
HC Trutnov
HC Jaroměř
HC Náchod
HC Dvůr Králové n. Lab.
SK Třebechovice p. Orebem

PARDUBICKÝ KRAJ
HC Litomyšl
HC Slovan Moravská Třebová
HC Hlinsko
HC Chrudim
HC Spartak Choceň
HC Spartak Polička
TJ Orli Lanškroun