Krajská liga mužů:
12. března 2024
A-tým
Redakce

Štěpán Matějček - klukům držím palce a snad to celé dotáhnou

Před startem finálové série přinášíme sérii několika rozhovorů. Prvním v pořadí je Štěpa Matějček, který sice již dnes bojuje v rámci play-off v dresu Vsetína, nicméně výkony a výsledky Spartaku sleduje i nadále !

A mimochodem, v dresu Vsetína si nevede vůbec špatně! V prvním čtvrtfinálovém utkání proti Přerovu končil z pozice centra elitní formace s bilancí 2+2.

Jeho pozápasový rozhovor si pak můžete přehrát pod následujícím odkazem:

Štěpův pozápasový rozhovor

Ale teď již k našim otázkám:

1. Štěpo, dosavadní průběh sezóny v tvém případem by se dal hodnotit " from zero to hero ",na začátku sezóny první centr v utkaní krajské ligy v Opočně a v sobotu jako elitní centr 1. útoku Vsetína v 1. čtvrtfinále Chance ligy na zaplněném ikonickém stadionu na Lapači, zahajovací buly, na křídlech Rob s Jonákem a bilance na konci utkaní 2+2 , to je prostě pohádka. Jak vnímáš současnou situaci a zároveň jak vzpomínáš na rozjezd sezony v dresu Spartaku?

Situaci vnímám opravdu jako pohádku a že se mi vrací konečně to všechno, co jsem do hokeje od mala dal, nesmírně si takové příležitost vážím. Na rozjezd ve Spartaku vzpomínám rád, i když to pro mě byla taková nečekaná situace, tak jsem si za Spartak rád zahrál a vzpomínám na to jen a jen v dobrém.

2. Na bývalé spoluhráče ze Spartaku jsi nezanevřel, i přes nabitý harmonogram jsme spolu mluvili osobně během 1. semifinálového utkaní s Novou Pakou. Jsi překvapen, že Spartak nakonec uspěl v nejkratším možném počtu utkaní a Paku vyřadil poměrem 3:0 na utkaní? Vidíš v kádru Spartaku někoho, kdo by mohl v příští sezoně vystřelit do vyšší soutěže podobně, jako se to povedlo tobě letos ?

Když mám čas a jsem doma, vždy se na kluky jdu kouknout a držím jim moc palce. Upřímně ano, klukům jsem věřil, že postoupí, ale že až takhle přesvědčivě to jsem opravdu nečekal. Myslím si, že v týmu Spartaku je dost kluků s potenciálem si zahrát vyšší soutěž.

3. V uplynulých sezonách jsi již ve vyšších soutěžích působil. Máš za sebou angažmá ve druholigových týmech, i týmech v Chance lize, nikdy však v týmu s podobnými ambicemi jako má Vsetín. Pripouštíš si tlak, který na vás bezesporu ať již od hokejové veřejnosti nebo od vyhlášených vsetínských fanoušků je?

Tlak si nepřipouštím ba naopak mám takové výzvy rád. Sport je hlavně o hlavě tudíž pokud se člověk sváže nějakou nervozitou, tak ze sebe nemůže dostat co v něm opravdu je.

4. Na závěr, možná jako inspirace pro mladé Spartakovce. Je receptem k překonání období, kdy si člověk myslí, že se mu nedaří a cítí, že nemá naplněné ambice tvrdá práce, možná i ústup o krok zpět a bylo to tak i v tvém případě?

Nejspíš ano, abych pravdu řekl, já už měl hokej za ukončenou kapitolu, že už to budu hrát jen tak pro zábavu. Ale co se v životě má stát, tak se stane. Já dostal šanci být opět profesionální hokejista a ještě tady na Vsetíně, takže jsem neváhal ani vteřinu. Závěrem bych chtěl pozdravit všechny Spartakovce.