Krajská liga mužů:
02. března 2024
A-tým
Petr Lukášek

T. Topol: Všichni jsme si sáhli na dno...

Včerejší rozhodující čtvrtfinále přineslo nervy drásající souboj, ve kterém jsme nebyli daleko od vyřazení. I přes nepříznivý vývoj zápasu jsme dokázali nejen dvakrát vyrovnat, ale v samostatných nájezdech ustát i stav 0:2 ve prospěch soupeře. Nakonec jsme překlopili vývoj nájezdů na svoji stranu a když Pepa Čáp zlikvidoval v šesté sérii nájezd soupeře, mohla propuknout semifinálová radost naplno. A jak viděl páteční mač trenér TOMÁŠ TOPOL?

"Myslím si, že v dnešním zápase jsme si všichni sáhli na dno, byl to zápas, který se hrál fakt na krev, jak soupeř, tak i my jsme hráli úplně na doraz. Byl to skvělý zápas, typický pro play-off, navíc rozhodující, kdy jeden bere vše a druhý je smutný. Za mě se domnívám, že nám pomohla taková ta pokora a respekt k soupeři, věděli jsme, že Litomyšl má skvělé hokejisty, navíc je to tým, který loni tu soutěž vyhrál a to klobouk dolů, protože ta soutěž je strašně těžká.
My jsme ale do toho šli, skousli jsme, že soupeř na nás nastoupil hodně tvrdě už od prvního zápasu, vydrželi jsme i ataky hráčů, navíc po dvou zápasech jsme měli tři lidi se zraněním v oblasti hlavy, což jsou strašně nebezpečný zákroky, ale všechno jsme prostě vydrželi a naopak, dnes jsem kluky nabádal k tvrdé hře, tak si to kluci vzali za své a myslím, že jsme to LItomyšli oplatili, což soupeři nevonělo a určitě to mělo svůj vliv. Na druhou stranu musím uznat, že Litomyšl byla hokejově lepší, ale jak už jsem říkal, my jsme šli za tím tou zarputilostí, bojovností a řekl bych i týmovostí, to byl další faktor.... Nicméně za stavu 0:2 na nájezdy musím říct, že jsem se loučil se sezonou, ale klobouk dolů, kluci do toho šli dál naplno, věřili si a nakonec slavíme postup do semifinále.
Samozřejmě máme radost z postupu, píšeme si dál svůj příběh, teď nás čeká Nová Paka, další těžký soupeř, to si už nyní zkrátka nevyberete. Opět půjdeme s pokorou, úctou a respektem k soupeř, zase budeme bojovat. Dnes byla opravdu skvělá návštěva, děkuji fanouškům a všem lidem, kteří na zápas přišli, myslím, že si to užili stejně jako my, i když to byl zápřah na nervy, ale to sport přináší, o tom jsou tyhle zápasy. Doufám, že diváků v neděli přijde ještě víc a poženou nás za prvním vítězstvím.."