Krajská liga mužů:
05. července 2023
Mládež
Redakce

Lvíček do školek

Lvíček do školek - pilotní projekt, který od září 2023 rozjíždí Český svaz ledního hokeje a jak název napovídá, týkat se bude dětí v mateřských školách, konkrétně předškolních tříd.

Náš klub TJ Spartak Nové Město nad Metují byl vybrán mezi 30 klubů z celé ČR, které budou do projektu zapojeni. Vedení dětí si převezme šéftrenér mládeže Štěpán Lukášek a od září do června bude s dětmi jednou týdně pracovat na všeobecné pohybové průpravě, rozvoji tělesných schopností a dovedností a hravou a zábavnou formou jim předávat vztah k pohybu a nové zážitky. Zda si děti následně vyberou za svůj sport lední hokej je již na nich a samozřejmě na rodičích, ale možnost si tento sport vyzkoušet na ledě dostanou vzápětí. Letitá spolupráce našeho klubu s mateřskými a základními školami na výuce bruslení bude v souběhu se suchou průpravou, vedenou v tělocvičnách i venku, nadále pokračovat. Do projektu byly z Nového Města nad Metují zapojeny ZŠ a MŠ Krčín a MŠ Na Františku a ze sousední Dobrušky MŠ Komenského. Na všechna tato místa se proto v posledním školním týdnu, v úterý 27.6. vydala osobně malá, ale významná delegace. Štěpán Lukášek s sebou přivedl olympijského vítěze z Nagana 1998 Jiřího Šlégra, který převzal záštitu nad projektem, a také Jaroslava Chmelaře, stříbrného medailistu z juniorského MS 2023, který je novoměstským rodákem a na našem zimním stadionu s hokejem začínal. Lepší pozvánku a prezentaci k projektu jsme si snad nemohli přát. Návštěva byla napříč generacemi ukázkou, že hokej má tradici nejen v Novém Městě nad Metují.

Náš zimní stadion prošel letošní sezonu dlouho očekávanou a nezbytně nutnou rekonstrukcí. Je pro nás velkou odměnou, že se jeho využití v následující sezoně takto opět rozšíří, a také, že Jiří Šlégr byl se zimním stadionem a zázemím pro sportování - sousední venkovní hřiště a ZŠ a MŠ, velmi spokojen. Věříme proto, že očekávaná plánovaná spolupráce nám přivede mnoho mladých nadějí, nabídne dětem možnost pohybu a radosti ze sportu a spoustu nových zážitků a zkušeností nám všem!