Krajská liga mužů:
19. dubna 2023
Mládež
Redakce

Od Baltského moře vezeme bronzové medaile

O víkendu 15.-16.4. se hráči ročníků 2013 a ml. zúčastnili mezinárodního hokejového turnaje v Gdaňsku Josef Vítek Cupu. V konkurenci 12 týmů z Polska, České republiky a Německa oba námi nasazené týmy obstály a obsadily 3. a 5. místo.

Josef Vítek Cup, nesoucí jméno po svém zakladateli a bývalém hráči Jaroměře, Nového Města a později i Pardubic, Třince a nakonec polského Gdaňsku, byl pro naše kluky a holky zážitkem už jen po organizační stránce. Zahajovací ceremoniál se odehrál ve velké hokejové hale umístěné v moderní části Gdaňsku. Slavnostní nástup doprovázely státní vlaky a nechyběly ani státní hymny všech zúčastněných zemí. Poté už přišel čas na hokej. Vstup do turnaje jsme měli velmi dobrý a prvním dnem oba naše týmy prošly téměř na výbornou. Porazili jsme celky domácího Gdaňsku, Legie Varšava, Adler Berlín a Vikingu Elblag, jediné zaváhání přišlo s týmem HC Jaroměř, kdy jsme v poslední minutě obdrželi gól a prohráli těsně 3:4.


Druhý hrací den začínal dohrávkou základní skupiny, kde oba naše týmy opět uspěly a porazily Sokoly Toruň a gdaňský GAS Olivia II. Hrací systém turnaje se v této chvíli ukázal jako nešťastný a do prvních zápasů vyřazovací části nastoupily naše týmy proti sobě. Tým složený z mladších hokejistů i přes obrovské nasazení a bojovnost nakonec nedokázal vzdorovat svým starším kamarádům a byl tak odsouzen „jen“ o boj o 5.-8. místo, kde zbylé dva zápasy vyhrál. Tým složený ze starších hráčů postoupil do semifinále, ve kterém nedokázal s týmem Gdaňsk Olivia I zopakovat výhru z předchozího dne a musel se smířit s bojem o bronzové medaile. Boj o třetí místo jsme už zvládli bez větších problémů a porazili jsme Sokoly Toruň 6:0. Vítězem turnaje se stal domácí tým Gdaňsk (GAS) Olivia I, který ve finále přehrál tým Jaroměře 8:6.


Kromě skvělých sportovních výkonů jsme si našli čas i na zábavu, procházku centrem Gdaňsku, plavbu pirátskou lodí až k samému ústí řeky Visly do Baltského moře, kde se někteří fanoušci v ledovém Baltu i vykoupali. Závěrem bych chtěl poděkovat všem našim klukům a holkám za perfektní výkony a skvělou reprezentaci TJ Spartak Nové Město N.M. Díky patří i fanouškům-rodičům za jejich neúnavné povzbuzování po celé dva dny.